Sposób przygotowania:
Kaszka manna z jabłkami
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 2 minuty,nie przerywając mieszania. Kaszę przestudzić. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Z cytryny wycisnąć sok, polać nim kawałki jabłek. W garnku roztopić masło z brązowym cukrem. Jak zacznie się pienić, dodać jabłka. Gotować razem ok. 2 minuty, delikatnie mieszając. Jabłka przestudzić. Do przestudzonej kaszy dodać jogurt i cukier puder. Wszystko miksować przez ok. 4 minuty. Do 4 wysokich szklanek nałożyć po 2 łyżki kaszy. Na to rozłożyć połowę jabłek. Znowu rozłożyć po 2 łyżki kaszy i resztę jabłek. Do pozostałej kaszy dodać kakao i zmiksować. Rozłożyć na jabłkach. Deser podawać lekko ciepły.
Alex_M