Sposób przygotowania:
Kaszotto z kurczakiem i botwinkąKurczak
Pierś z kuraka kroimy na kawałki i podsmażamy na oleju z solą, pieprzem i kurkumą. Zdejmujemy z patelni.
Kasza
Na pozostawiony na patelni olej wsypujemy kaszę i smażymy, aż zmieni kolor. Dodajemy pokrojonego w plastry pora i podsmażamy.
Wino
Kaszę zalewamy winem i czekamy, aż chwilę odparuje. Dodajemy podsmażonego kurczaka i podlewamy częścią bulionu. Dodajemy też obrane i pokrojone buraczki z botwiny.
Botwina
Gdy buraczki i kasza zaczną robić się miękkie, dodajemy pokrojone liście botwiny i cały czas podlegając bulionem, dusimy wszystko do miękkości.
Doprawianie
Na koniec kaszotto doprawiamy do smaku i podajemy od razu, gdy kasza będzie miękka, a całe danie odpowiednio gęste.
biedroneczki
robaczek
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki