ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Duszone warzywa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny, sycący, mało kaloryczny gulasz z wielu warzyw podany z ryżem parabolicznym z czarnym ryżem.

Duszone warzywa z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone warzywa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa z ryżem
Ryż paraboliczny z czarnym ryżem wsypać na wrzątek osolony, gotować z 20 minut co jakiś czas zamieszać, ugotowany wylać na durszlak.

Warzywa obrać, opłukać, pokroić w większe kawałki, pokrojoną cebulę na oleju zeszklić, porcjami dodawać warzywa od najtwardszych, każdą porcję podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.

Dolać wody. Dodać kostkę rosołową, pieprz ziołowy i czarny mielony, paprykę słodką i ostrą i dusić warzywa do miękkości, na koniec dodać posiekany koperek.
Gulasz wielowarzywny z ryżem
Warzywa dodawać od najtwardszych porcjami.
Gulasz wielowarzywny z ryżem
Dusić do miękkości warzyw z 15 minut ..
Gulasz wielowarzywny z ryżem
Cebulę na oleju zeszklić na złocisty kolor.
Gulasz wielowarzywny z ryżem
Doskonałe danie na ciepło ale też na zimno smakuje.