Sposób przygotowania:
Duszone warzywa z ryżem
Ryż paraboliczny z czarnym ryżem wsypać na wrzątek osolony, gotować z 20 minut co jakiś czas zamieszać, ugotowany wylać na durszlak.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić w większe kawałki, pokrojoną cebulę na oleju zeszklić, porcjami dodawać warzywa od najtwardszych, każdą porcję podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Dolać wody. Dodać kostkę rosołową, pieprz ziołowy i czarny mielony, paprykę słodką i ostrą i dusić warzywa do miękkości, na koniec dodać posiekany koperek.
Warzywa obrać, opłukać, pokroić w większe kawałki, pokrojoną cebulę na oleju zeszklić, porcjami dodawać warzywa od najtwardszych, każdą porcję podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Dolać wody. Dodać kostkę rosołową, pieprz ziołowy i czarny mielony, paprykę słodką i ostrą i dusić warzywa do miękkości, na koniec dodać posiekany koperek.