Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki Napoleonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smak tych roladek zostanie z Tobą na długo. W towarzystwie pysznego nadzienie z dodatkiem młodej marchewki smakuje wyśmienicie.

Roladki Napoleonki

Składniki:

Roladki Napoleonki

 

Sposób przygotowania:

Roladki Napoleonki

I

Roladki Napoleonki
Przygotowanie mięsa, krojenie, rozbijanie oraz doprawianie.

1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy odstające części i kroimy w plastry. Następnie lekko rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

II

Roladki Napoleonki
Przygotowanie warzyw na farsz.

2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ugotowane jajka drobno kroimy. Dodajemy majonez, pieprz oraz sól i wszystko razem mieszamy.

3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

III

Roladki Napoleonki
Zwijanie, panierowanie oraz smażenie kotletów.

4. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Roladki gotowe.

7. Smacznego.