Sposób przygotowania:
Kaszotto z kurczakiem i warzywamiETAP 1:
Warzywa myjemy.
Paprykę, cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki.
Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy, wycinamy kości i błony. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę.
ETAP 2:
Gdy cebula się zeszli, dodajemy paprykę i cukinię, smażymy, aż lekko zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz i oregano.
ETAP 3:
Dodajemy marchewkę i mięso. Smażymy razem kilka minut.
ETAP 4:
Dodajemy kaszę i smażymy 3 minuty. Następnie, porcjami, po 1 łyżce wazowej, wlewamy bulion. Kolejną porcję wlewamy wtedy, gdy kasza wchłonie poprzednią. Cały proces powinien trwać ok. 20 minut.
Kaszotto doprawiamy do smaku.
Przed podaniem danie posypujemy startym parmezanem.