Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki schabowe z kapustą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 65
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne kotlety - soczyste i delikatne, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnym połączeniu kilku tajemniczych składników. Takie jak lubi moja rodzina.

Roladki schabowe z kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kapustą

I

Roladki schabowe z kapustą
Przygotowanie mięsa, kroimy, rozbijamy, doprawiamy.

1. Mięso myjemy, osuszamy , kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

II

Roladki schabowe z kapustą
przygotowanie warzyw, marchwi oraz kapsty.

2. Cebule obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obrana i startą na tarce o dużych oczkach marchew.

III

Roladki schabowe z kapustą
przygotowanie papryki oraz doprawianie.

3. Następnie dodajemy obraną z nasion paprykę i pokrojoną w drobną kostkę. Warzywa solimy i 10 minut dusimy.

IV

Roladki schabowe z kapustą
nałożenie farszu na mięso.

4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.

V

Roladki schabowe z kapustą
panierowanie kotletów i smażenia.

5. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.

6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

VI

Roladki schabowe z kapustą

7. Roladki gotowe.

8. Smacznego.