Za oknem pogoda powoli zaczyna się zmieniać na lepsze. A więc wiosna! Wraz z nią budzi się do życia i flora, i fauna. Zmieniają się też nasze wybory w kuchni, gdzie stawiamy na świeże warzywa, czyli pierwsze nowalijki. Jeśli chodzi o marcowe gotowanie, ważne będzie też przygotowanie do świat wielkanocnych.
Z tego też względu nasza kategoria promowana w dużej mierze będzie dotyczyć właśnie dań wielkanocnych. Za wstawienie przepisu okraszonego odpowiednimi zdjęciami dostaniecie 20 dodatkowych wirtuali. Wystarczy tylko, by receptura pasowała do przedstawionych przez nas propozycji.
takie wypieki jak pyszne i słodziutkie serniki, okazałe mazurki i puchate babki wszelkiego rodzaju.
Pamiętajcie jedynie o tym, by zdjęcia waszych wypieków zawierały odpowiednią, świąteczną aranżację.
Dodatkowymi wirutalami nagrodzimy tylko te przepisy, które będą zawierały po minimum 3 zdjęcia z fazy przygotowania i z ostatecznego wyglądu dania.
Mogą być to zatem króliczki, jajeczka, bazie, pisanki lub też bardziej poważne elementy związane bardziej z duchowym aspektem przeżywanych przez nas świąt. W tym zakresie ogranicza was tylko własna inwencja twórcza i wyobraźnia!
Kolejnym mięsnym elementem świąt wielkanocnych są oczywiście wszelkiego rodzaju pasztety, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pokażcie, jak przygotowujecie je w swoich domach i pochwalcie się bogatymi fotografiami do waszych receptur.
Wirtuale dodaje moderatorka, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli wasz przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na waszym koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, skontaktujcie się z moderatorką (wyślijcie wiadomość do misia5).
Kategoria promowana trwa do 31 marca.
Z tego też względu nasza kategoria promowana w dużej mierze będzie dotyczyć właśnie dań wielkanocnych. Za wstawienie przepisu okraszonego odpowiednimi zdjęciami dostaniecie 20 dodatkowych wirtuali. Wystarczy tylko, by receptura pasowała do przedstawionych przez nas propozycji.
Serniki, mazurki, babki
W tym roku stawiamy na różnorodność. Dodatkowe 20 wirtuali znajdą się na waszym koncie, jeżeli podzielicie się z nami waszymi recepturami natakie wypieki jak pyszne i słodziutkie serniki, okazałe mazurki i puchate babki wszelkiego rodzaju.
Pamiętajcie jedynie o tym, by zdjęcia waszych wypieków zawierały odpowiednią, świąteczną aranżację.
Dodatkowymi wirutalami nagrodzimy tylko te przepisy, które będą zawierały po minimum 3 zdjęcia z fazy przygotowania i z ostatecznego wyglądu dania.
Kruche ciasteczka i babeczki z motywem świątecznym
Oprócz tradycyjnych wielkanocnych wypieków, w tym miesiącu będziemy promowali także innego rodzaju wypieki. Dodatkowe punkty dostaniecie za ciasteczka i babeczki ze specjalnymi motywami świątecznymi.Mogą być to zatem króliczki, jajeczka, bazie, pisanki lub też bardziej poważne elementy związane bardziej z duchowym aspektem przeżywanych przez nas świąt. W tym zakresie ogranicza was tylko własna inwencja twórcza i wyobraźnia!
Schab nadziewany, pieczeń rzymska z jajkiem i pasztety
Obydwa te mięsne wypieki różnią się od siebie całkiem sporo, ale łączy je jedno. Jedno i drugie przygotowuje się na Niedzielę Wielkanocną. Dlatego też za przygotowanie waszych interpretacji tych dań dostaniecie dodatkowych 20 wirutali.Kolejnym mięsnym elementem świąt wielkanocnych są oczywiście wszelkiego rodzaju pasztety, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pokażcie, jak przygotowujecie je w swoich domach i pochwalcie się bogatymi fotografiami do waszych receptur.
Przypomnijmy na koniec ważną zasadę: przepis, który chcecie dodać do kategorii promowanej powinien zawierać przynajmniej 3 zdjęcia. Dwa z nich powinny przedstawiać etapy przygotowania, trzecie - gotowe danie. Warunkiem przyznania punktów jest także estetyczny wygląd potrawy!
Wirtuale dodaje moderatorka, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli wasz przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na waszym koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, skontaktujcie się z moderatorką (wyślijcie wiadomość do misia5).
Kategoria promowana trwa do 31 marca.