Sposób przygotowania:
Pasztet z jajek i pieczarek
Pieczarki zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Cebule pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebule podsmażyć na oleju, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz czosnek. Przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pieczarek.
2 białka ubić na sztywno, dodać do pieczarek, dodać również 2 żółtka, majonez, musztardę, szczypiorek, pietruszkę, sól oraz pieprz. Wymieszać, przelać do keksówki wyłożonej papierem, Piec w 180 stopniach około godziny.
Podawać schłodzone.
2 białka ubić na sztywno, dodać do pieczarek, dodać również 2 żółtka, majonez, musztardę, szczypiorek, pietruszkę, sól oraz pieprz. Wymieszać, przelać do keksówki wyłożonej papierem, Piec w 180 stopniach około godziny.
Podawać schłodzone.