Sposób przygotowania:
Pasztet z kaszy jaglanej i cukinii
1. Kaszę jaglaną płuczemy kilka krotnie, aby pozbyć się goryczki. Przekładamy do garnka i gotujemy na wywarze warzywnym.
2. Cebulę kroimy i podsmażany, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Marchewkę, pietruszkę raz cukinię sieramy na tarce. Cukinię solimy i odstawiamy na bok na kilka minut, następnie odsączamy nadmiar wody.
4. Suszone pomidory kroimy drobno.
5. Ugotowaną kaszę mieszamy z warzywami, dodajemy jajka , bułkę tartą oraz zioła prowansalskie, pieprz, sól oraz wędzona paprykę czerwoną. Mieszamy dokładnie składniki i przekładamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 1 godziny do suchego patyka.
2. Cebulę kroimy i podsmażany, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Marchewkę, pietruszkę raz cukinię sieramy na tarce. Cukinię solimy i odstawiamy na bok na kilka minut, następnie odsączamy nadmiar wody.
4. Suszone pomidory kroimy drobno.
5. Ugotowaną kaszę mieszamy z warzywami, dodajemy jajka , bułkę tartą oraz zioła prowansalskie, pieprz, sól oraz wędzona paprykę czerwoną. Mieszamy dokładnie składniki i przekładamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 1 godziny do suchego patyka.
ajrinwu
edyta337
Dziękuję bardzo, również pozdrawiam ciepło:)