Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka z piekarnika
Kawałki kurczaka opłukać, osuszyć.
Z oliwy, czosnku przeciśniętego przez praskę oraz przypraw zrobić marynatę.
Marynatą natrzeć dobrze kawałki kurczaka i zostawić na 30 minut w chłodnym miejscu.
Następnie kawałki kurczaka ułożyć w brytfance wysmarowanej tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości mięsa podlewając od czasu do czasu bulionem.
Podawać do drugiego dania.
Z oliwy, czosnku przeciśniętego przez praskę oraz przypraw zrobić marynatę.
Marynatą natrzeć dobrze kawałki kurczaka i zostawić na 30 minut w chłodnym miejscu.
Następnie kawałki kurczaka ułożyć w brytfance wysmarowanej tłuszczem, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości mięsa podlewając od czasu do czasu bulionem.
Podawać do drugiego dania.
gusia1000