Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z marynaty
Do jogurtu dodać musztardę i miód albo cukier. Mięso umyć, osuszyć i przekroić każdy filet na dwie części. Połówki filetów oprószyć dość mocno pieprzem i solą, rozbić lekko tłuczkiem. Kotlety obtoczyć w marynacie i odstawić na 30- 40 min.
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Odparować na patelni i dodać masło, chwilę dusić i posolić. Pieczarki odstawić do przestudzenia, dodać tartą bułkę a gdy przestygną drobno pokrojoną cebulę. Przygotowany farsz nakładać na płaty mięsa i zwijać roladki.
Obtoczyć w bułce i smażyć na rumiano .
Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Odparować na patelni i dodać masło, chwilę dusić i posolić. Pieczarki odstawić do przestudzenia, dodać tartą bułkę a gdy przestygną drobno pokrojoną cebulę. Przygotowany farsz nakładać na płaty mięsa i zwijać roladki.
Obtoczyć w bułce i smażyć na rumiano .