Sposób przygotowania:
Kawowe ciasto z różową masą
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać ½ szkl cukru pudru i dokładnie ubić. Z pozostałym cukrem wymieszać żółtka, połączyć z pianą i lekko wymieszać. Powoli dodawać mąkę wymieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wylać do formy wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową. Piec w temp 170 stopni około 35 minut. po ostudzeniu przekroić na 2 placki. Buraka ugotować lub upiec w piekarniku, zetrzeć na tarce i wycisnąć sok. Z mleka, budyniu, cukru, mąki krupczatki i mleka ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć z zimnym budyniem na puszystą masę, dodać sok z buraka, spirytus i sok z cytryny do smaku. Upieczone przekrojone ciasto skropić kawą, wyłożyć masę, wyrównać, przykryć drugim ciastem. Ozdobić według uznania.