Sposób przygotowania:
Kebab z kurczakiem zapiekany serem.
Podaje przepis dla osób nie posiadających specjalnych urządzeń do opiekania mięsa do kebaba. Filet z kurczaka kroimy na cienkie paski, marynujemy w oliwie, czosnku, kminie, curkumie, soli i pieprzu przez około 3-4 godziny. Rozgrzewamy patelnię pieczemy zamarynowanego kurczaka, jeśli chcemy uzyskać bardziej zarumieniony to skrapiamy kilkoma kroplami miodu ( ostrożnie aby nie był za słodki ). Jak mamy gotowego kurczaka wkładamy do specjalnego tureckiego placka ( można zastąpić tortillą lub bułką do kebabu ), posypujemy serem i zapiekamy w opiekaczu do kebabów ( jeśli nie posiadacie, musicie zrobić to na zwykłej patelni obciążając lub dociskając kebaba aby ciasto się zapiekło a ser roztopił). Gotowego kebaba układamy na talerzu udekorowanym zieleniną, majonezem i pozostałymi sosami. Smacznego.