LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

kebabczety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam milosnikom dan miesnych,smakuja swietnie z surowka z kapusty pekinskiej i sosem tzatziki.

kebabczety

Składniki:

kebabczety

 

  • 1 kg mięsa mielonego (baranie, wieprzowe i cielęce)
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • kminek mielony
  • przyprawa do kebabu w/g uznania

Sposób przygotowania:

kebabczety
Zimna masę wyrobić z dodatkiem jaj i przypraw dolewając po kilka łyżek bardzo zimnej wody, wstawić do lodówki na 1 godzinę. Do miesa wrzucić posiekaną drobno cebule oraz 3 łyżki bułki tartej. Wymieszać. Zwilżonymi zimną wodą rękami formować podlużne kababczety, można wbić wzdłuż patyczek. Smażyć na dobrze rozgrzanej grillowej patelni przewracając co jakis czas ,żeby mieso z zewnątrz się przyrumieniło, a wewnątrz było soczyste. Podawać z sosem tzatziki i surowka z kapusty pekinskiej.