Sposób przygotowania:
Kebab z sosem serowym
► SOS SEROWY : masło rozgrzać, dodać mąkę i powoli mieszając dolewać mleko, przyprawić solą i pieprzem. Gdy sos będzie już gładki, mieszając dosypać parmezan i mozzarella.
► Steki włożyć do naczynia, polać odrobiną oleju, przyprawić solą i pieprzem, dadać czosnek, goździki i sos worcestershire. Wszystko razem starannie wymieszać.
► Blache wyłożyć papierem do pieczenia, do metalowego pierścienia włożyć płaską stroną do dołu połówkę cebuli, w jej środek pionowo z góry wbić dwa patyki do szaszłyków. Na patyki nawleć pojedynczo, spiralnie steki, aby utrzymać pionową równowagę. Na koniec na szczycie na patyki nakłuć drugą połówkę cebuli. Całość zapakować w folię aluminiową.
► Na blasze wokół podstawy kebabu rozrzucić paprykę i cebulę, włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 120 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /, aż mięso będzie miękkie. Po wyjęciu kebabu z piekarnika, mięso skrawać ostrym nożem z góry w dół.
► Steki włożyć do naczynia, polać odrobiną oleju, przyprawić solą i pieprzem, dadać czosnek, goździki i sos worcestershire. Wszystko razem starannie wymieszać.
► Blache wyłożyć papierem do pieczenia, do metalowego pierścienia włożyć płaską stroną do dołu połówkę cebuli, w jej środek pionowo z góry wbić dwa patyki do szaszłyków. Na patyki nawleć pojedynczo, spiralnie steki, aby utrzymać pionową równowagę. Na koniec na szczycie na patyki nakłuć drugą połówkę cebuli. Całość zapakować w folię aluminiową.
► Na blasze wokół podstawy kebabu rozrzucić paprykę i cebulę, włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 120 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /, aż mięso będzie miękkie. Po wyjęciu kebabu z piekarnika, mięso skrawać ostrym nożem z góry w dół.
SylaUla
Zgobisz
wypróbuj ! jak lubisz takie dania, było dobre