Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kebabowa polędwica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna na zimno do kanapek.

Kebabowa polędwica Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebabowa polędwica

 

  • 2 polędwice wieprzowe
  • 6 łyżek oliwy
  • 1/2 opakowania przyprawa kebab
  • oliwa do wysmarowania naczynia

Sposób przygotowania:

Kebabowa polędwica
Polędwiczki umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawą kebab. Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Polędwicę wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem. Wyjąć i ostudzić. Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek.
Kebabowa polędwica
Umytą polędwicę posmarować oliwą i przyprawą kebab.
Kebabowa polędwica
Odstawić na noc i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Kebabowa polędwica
Piec w temp. 190 stopni przez około 35-40 minut.
Kebabowa polędwica
Wyjąć z naczynia żaroodpornego i ostudzić.