Sposób przygotowania:
Polędwiczki z warzywami po włoskuI
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
2. Do warzyw dodaję oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki, smażę przez pięć minut, aż grzyby się zeszklą, a następnie doprawiam pieprzem oraz solą.
II
3. Mięso kroję w plasterki, rozbijam delikatnie ręką. Doprawiam pierzem oraz solą.
4. Jajka roztrzepuję z majonezem, mlekiem. Mięso panieruję w mieszance majonezowo- jajecznej a następnie w mące pszennej i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładam do naczynia żaroodpornego.
III
5. Na pozostałym oleju od smażenia mięsa, smażę warzywa około 10 minut, przyprawiam przyprawami, które znajdowały się w opakowaniu z warzywami.
IV
6. Do naczynia żaroodpornego dodaję warzywa, groszek odlany z zalewy i pieczarki z cebulką.
7. Piekę w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 30 minut.
V
8. Danie gotowe, podaję z ziemniakami.
9. Smacznego.