Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych w pysznym sosie, o wyrazistym smaku z dodatkiem suszonych pomidorów i pestek dyni. Takie danie z pewnością możemy podać na niedzielny obiad lub karnawałowe kolacje.

Polędwiczki z suszonymi pomidorami

Składniki:

Polędwiczki z suszonymi pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z suszonymi pomidorami

I

Polędwiczki z suszonymi pomidorami
Przygotowanie mięsa oraz suszonych pomidorów.

1. Mięso kroję w plastry, dłonią delikatnie rozbijam. Polędwiczki doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Pomidory z pestkami dyni odlewam z oleju ( olej zostawiam), pomidory kroję w paseczki. Pomidory oraz pestki dyni przekładam do rondelka, zalewam whisky i dwie minuty gotuję.

II

Polędwiczki z suszonymi pomidorami
Smażenie mięsa i doprawianie sosu oraz zagęszczenie.

3. Na oleju z suszonych pomidorów smażę mięso. Następnie podlewam wodą i gotuję do chwili aż mięso będzie miękkie. Wlewam sos sojowy, dodaje suszone pomidory z pestkami dyni oraz whisky.
4. Śmietanę rozrabiam z mąką ziemniaczaną, hartując wlewam do mięsa. Dwie minutki gotuję.

ETAP 3:

5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
6. Smacznego.