Sposób przygotowania:
Zapiekana polędwica wieprzowa z warzywami
► Polędwiczki pozbawić błonek, umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm, posolić popieprzyć i posmarować musztardą. Rozgrzać olej na patelni i na chrupko podsmażyć, wyjąć, przykryć i odłożyć na bok.
► Różyczki brokołów, pierscienie pora i słupki marchewki, blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez około 4 minuty. Następnie warzywa odcedzić i przelać zimną wodą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć polędwiczki i warzywa " pasami " obok siebie.
► Sos serowy: do naczynia wlać mleko, dodać creme fraiche, ser i dobrze wymieszać. Sos solidnie doprawić solą i pieprzem do smaku.
► Sosem serowym polać warzywa i mięso w naczyniu zaroodpornym. Następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w 175°C / Termoobieg /.
► Różyczki brokołów, pierscienie pora i słupki marchewki, blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez około 4 minuty. Następnie warzywa odcedzić i przelać zimną wodą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć polędwiczki i warzywa " pasami " obok siebie.
► Sos serowy: do naczynia wlać mleko, dodać creme fraiche, ser i dobrze wymieszać. Sos solidnie doprawić solą i pieprzem do smaku.
► Sosem serowym polać warzywa i mięso w naczyniu zaroodpornym. Następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w 175°C / Termoobieg /.