lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kebabowe ćwiartki kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie to jest proste w przygotowaniu i nie jest pracochłonne, a na pewno zasmakuje nie jednemu mięsożercy.

Kebabowe ćwiartki kurczaka

Składniki:

Kebabowe ćwiartki kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kebabowe ćwiartki kurczaka
Ćwiartki z kurczaka umyć i podzielić na dwie części.Rozłożyć je na blaszce skóra do góry. Doprawić według uznania solą, pieprzem papryką i oczywiście przyprawą kebab. Posypać cebulą pokrojoną w piórka. podlać niewielką ilością oleju i można wkładać do piekarnika. Piec około 70 min w 180 stopniach. po upieczeniu skórka powinna być chrupiąca, a mięso soczyste. Podawać z ziemniakami lub frytkami. Smacznego!