Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Mięso: Piersi umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do miski. Posypać przyprawą i polać olejem, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na drugi dzień wrzucić na patelnię i usmażyć na rumiano. Sos: do kubka wrzucić majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem, wsypać zioła. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wrzucić do sosu. Wymieszać dokładnie i wstawić do lodówki, ,żeby smaki się przegryzły. W tym czasie przygotować warzywa. Sałatę poszatkować w paseczki. Pomidory umyć i pokroić w plastry. Cebulę posiekać w piórka, ogórka obrać i pokroić w plasterki. Tortillę kłaść na grillu elektrycznym, posmarować sosem, ułożyć warzywa i mięso. Zawinąć i przycisnąć pokrywą. Opiekać 2-3 minuty. Podawać od razu