mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kebaczęta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

doskonałe na grilla ruloniki mięsne

Kebaczęta

Składniki:

Kebaczęta

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki przyprawy kebab
  • 1 szczypta chili
  • 1 szkl. sosu czosnkowego

 

Sposób przygotowania:

Kebaczęta
Mięso mielone mieszam z przyprawami (solą, pieprzem, przyprawą do kebaba, chilii), jajkiem oraz bułką tartą. W razie czego, gdy masa jest za wiotka, dodaję więcej bułki tartej.
Z masy mięsnej formuje podłużne kształty na kształt walca, nabijam mięso na długie szpikulce.
Kebaczęta smażę na ruszcie z każdej strony na ciemnobrązowy kolor.
Gotowe kebaczęta podaje z sosem czosnkowym i krążkami czerwonej cebuli.