Sposób przygotowania:
Keczup błyskawiczny pikantny
Cebulę i jabłka obrane, i bez gniazda nasiennego pokrojone podduś w jak najmniejszej ilości wody, z solą . Zmiksuj bardzo mocno, dodaj koncentrat, przyprawy, gotuj na małym płomieniu (podłóż płytkę dystansową) ok 10 minut, stale mieszając by się nie przypaliło, weź odrobinę na talerzyk, ostudź ... spróbuj (tylko można na zimno (!) ma inny i właściwy smak!), jeśli trzeba dopraw. Gorący, gotowy keczup przełóż do małych wyparzonych słoiczków (używam po musztardzie, koncentratach), postaw "na głowie" do ostygnięcia. Możesz przechowywać jak każde przetwory. Po otwarciu możesz stosować ten keczup do "komponowania" innych sosów ; np. z czosnkowym, z majonezem, musztardą fantazje dozwolone... Na początek proponuję: daj ½ łyżeczki chili i spróbować, lepiej dodawać, bo ująć nie da rady. Przyjemnego grillowania i nie tylko.
msewka
Persik
45Kazik
Można, oczywiście(!) tylko zależy jaki mocny będzie czosnek, chodzi o to żeby nie przesadzić, granulowany ma zawsze jednakową "moc".
Indywidualne upodobania zawsze powinny brać górę w każdym przepisie.
Pozdr