Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Keks

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Margarynę ucierać, dodając stopniowo cukier puder żółtka. Do utartej masy dodać

Keks

Składniki:

Keks

 

 

  • 5 jaj

 

  • 25 dag cukru pudru

 

 

  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 25 dag bakalii

 

  • łyżeczka spirytusu

Sposób przygotowania:

Keks
Margarynę ucierać, dodając stopniowo cukier puder żółtka. Do utartej masy dodać spirytus i mąkę zmieszaną proszkiem. Ciasto delikatnie wymieszać 7. Pianą ubitą z białek oraz drobno pokrojonymi bakaliami. Piec w średnio nagrzanym (150—170ºC) piekarniku około 50 min. 100g-385kcal