Sposób przygotowania:
Keks marchwiowy
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia,sodą,solą i przyprawą korzenną.Zmiksować olej z cukrem i dalej miksując dodawać po 1 jajku.
Gdy masa stanie się puszysta,dodać cukier waniliowy,mąkę i utartą marchew,a na końcu bakalie.Ciasto wylać do dwóch posmarowanych masłem i posypanej bułką tartą blach keksowych,piec w temp.180 sc około 40 minut.
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia,sodą,solą i przyprawą korzenną.Zmiksować olej z cukrem i dalej miksując dodawać po 1 jajku.
Gdy masa stanie się puszysta,dodać cukier waniliowy,mąkę i utartą marchew,a na końcu bakalie.Ciasto wylać do dwóch posmarowanych masłem i posypanej bułką tartą blach keksowych,piec w temp.180 sc około 40 minut.