Sposób przygotowania:
Keks mocno bakaliowy
Suszone owoce i orzechy przekładamy do miski. Wsypujemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i wsypujemy do nich bakalie z suchymi składnikami. Dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dość mocno dociskamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.
Pieczemy ok 50 minut, uważając, by góra się nie przypaliła.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i wsypujemy do nich bakalie z suchymi składnikami. Dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Dość mocno dociskamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.
Pieczemy ok 50 minut, uważając, by góra się nie przypaliła.
robaczek