Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-miodowe z cynamonemPrzygotowanie masy z miodem i czekoladą:
Do rondelka wlać mleko, dodać masło miód oraz kawałki czekolady.
Wszystko razem podgrzewać do momentu aż wszystkie składniki będą połączone.
Całość odstawić do przestygnięcia.
Całość:
Jajka ubić z cukrem i wymieszać z mąką, kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia oraz sodą.
Na końcu całość połączyć z masę czekoladowo-miodową.
Pieczenie:
Masę przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia.
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 35 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Polewa:
Kawałki czekolady roztopić oraz połączyć z miodem, mlekiem i cynamonem.
Polewą posmarować wierzch ciasta.
robaczek
mocsłodkości