marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

keks owocowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ah co za keksowe pyszności.

keks owocowy

Składniki:

keks owocowy

 

  • 45 dag mąki
  • 35 dag cukru
  • 5 jajek
  • 20 dag masła
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 50 dag kandyzowanych owoców
  • 2 kieliszki sherry

Sposób przygotowania:

keks owocowy
Rozpoczynamy przyrządzenie naszego keksu. Owoce rozdrobnić, zalać alkoholem, odstawić na noc. Następnie masło utrzeć z cukrem , sola i jajkami, zmiksować z mąkż i proszkiem do pieczenia, następnie połączyć z owocami. Następnie przygotowaną masę przełożyć do tortownicy około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 140 stopni C. Upieczone ciasto ostudzić, lekko skropić sherry, ozdobić kandyzowanymi owocami. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia ciasta jest na prawdę pyszne. Życzę Smacznego ; )