Sposób przygotowania:
Ciasto z bakaliami na bogato1.
Do miski wsypać cukier puder, cukier waniliowy oraz dodać pokrojone masło, zmiksować.
2.
Dodawać po całym jajku, cały czas miksując.
3.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksować.
4.
W osobnym naczyniu oprószyć mąką wszystkie bakalie, a następnie dodać je do ciasta. Wymieszać łopatką.
5.
Wlać likier amaretto i znowu wymieszać.
6.
Na końcu wlać mleko i dokładnie wymieszać łopatką.
7.
Ciasto przełożyć do foremki, u mnie silikonowa z kominem.
8.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godzinę.
9.
Upieczony keks wystudzić.
10.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Następnie oblać keks.
11.
Posypać srebrno - złotymi wiórkami cukrowymi. Smacznego !