mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Ketchup domowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jak jest dużo gruntowych pomidorów to robię na zimę

Ketchup domowy

Składniki:

Ketchup domowy

 

  • 1 kg czerwonych , miękkich pomidorów
  • 2 średnie cebule
  • 2 winne jabłka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • 1/4 szklanki octu winnego ( może być jabłkowy )
  • sól do smaku
  • 1/4 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Ketchup domowy
Pokroić pomidory , obrane jabłka , cebulę w drobne kawałki .Włożyć do garnka i wlać wodę. Gotować mieszając aż będą miękkie . Zmiksować w malakserze . Doprawić octem, cukrem , papryką . Dusić aż zgęstnieje .
Gorący ketchup wlewać w czyste słoiczki i wekować 15 minut .