Sposób przygotowania:
Ketchup (sos) z dyniPrzygotowanie warzyw
Dynię umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. Dodać 1 łyżkę soli i odstawić na 3 godz.
Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. Dodać 1 łyżeczkę i soli odstawić na 3 godz.
Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dodać 1 łyżeczkę soli i odstawić na 3 godz.
Zalewa i ketchup
Każde z warzyw przełożyć do osobnych garnków wraz z sosem własnym i gotować do miękkości (ok. 30 min). W razie konieczności podlać niewielką ilością wody. Ugotowane warzywa zmiksować i połączyć razem.
Wszystkie składniki zalewy wlać do garnka i zagotować. Połączyć ze zmiksowanymi warzywami i gotować przez kolejne 30 min. często mieszając.
Gotowy ketchup przelewamy do wyparzonych słoiczków, solidnie zakręcamy, odwracamy denkiem do doły i zostawiamy do ostygnięcia.
zbysiowa
Smakowite Jadło
Polecam, jest pyszny :)
gosiapiotrek23
Smakowite Jadło
:)