agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

kiełbasa smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Takie danie zaspokoi każdy głód:)

kiełbasa smażona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

kiełbasa smażona

 

  • kiełbasa dowolna 4 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka płaska
  • wegeta 1 łyżeczka płaska

Sposób przygotowania:

kiełbasa smażona
Kiełbasę dowolną, przekroić na wzdłuż na pół. Następnie na skórce robić skośnie nacięcia, tak aby utworzyła się kratka. Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki. Dodać oliwkę z oliwek( bardzo niewielką ilość) dokładnie wymieszać. Natrzeć czosnkiem "krateczkę" kiełbasy. Na patelni rozpuścić masło, wsypać płaską łyżeczkę wegety i wymieszać. Układać kiełbasę. Smażyć na brązowy kolor z obu stron (około 4 minuty na stronę). Kiełbasę podawać ze świeżym pieczywem.Smacznego:)
kiełbasa smażona
anjlepiej podawać ze świeżym pieczywem
kiełbasa smażona
skórkę kiełbasy ponakrawać tak aby utworzyła siateczkę

Tagi:

kielbasa