2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1482]

Kiełbasa w glazurze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kiełbasę często rzucamy na ruszt grillowy, aby nie popaść w rutynę można je podać w całkiem innej odsłonie w sojowo-ketchupowej glazurze która nadaje jej wyjątkowego smaku.

Kiełbasa w glazurze

Składniki:

Kiełbasa w glazurze

 

  • 45 dag cienkiej kiełbasy podlaskiej
  • Glazura:
  • 1/2 szklanki ostrego ketchupu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla
  • szczypta słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w glazurze

ETAP 1:

Kiełbaskę pokroić na kawałki, ponacinać nożem w kratkę.

Glazura:
Ketchup wymieszać w miseczce z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą do grilla, szczyptą słodkiej papryki i sosem sojowym na jednolią masę, posmarować z każdej strony kiełbaski, włożyć na godzinę do lodówki, wyjąć, ułożyć na ruszcie i upiec co jakiś czas smarując glazurą podczas grillowania.
Podawać z pieczywem i ulubioną sałatką.

Smacznego!