frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Grillowany boczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Boczek grillowany, który wcześniej był zamarynowany jest dobrym dodatkiem do kanapek na śniadanie lub kolacje.

Grillowany boczek

Składniki:

Grillowany boczek

 

Sposób przygotowania:

Grillowany boczek
Boczek surowy myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, można podzielić na mniejsze płaty. Przygotowujemy marynatę z papryki, oleju, pieprzu, tymianku i kminku.

Boczek osuszony nacieramy solą i obtaczamy w marynacie, odkładamy na noc do lodówki.

Wyjąć po tym czasie boczek u ułożyć na tackę aluminiową do grillowania i grillować do miękkości przewracając co jakiś czas.