olchunia90

olchunia90

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

kiełbasianka w wekach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smarowidło do kanapek dla męża do pracy jak i dla maluchów do szkoły

kiełbasianka w wekach

Składniki:

kiełbasianka w wekach

 

  • kilogram słoniny, 1 kilogram boczku, ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

kiełbasianka w wekach
łopatkę, szynkę, boczek i słoninę mielimy maszynką do mięsa przez sito o drobnych oczkach. dodajemy sól, pieprz i ziele, liść, dobrze mieszamy. powstałą masę przekładamy do dobrze wymytych suchych słoików, zakręcamy i układamy na blasze tak by się nie stykały ze sobą. zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni na półtorej godziny. po ostygnięciu kiełbasianka nadaje się do spożycia. weki przechowujemy w chłodnym miejscu.

Tagi:

szynka