Sposób przygotowania:
kiełbasiany mix z grila
Marynata :
Papryczkę przekroić i dokładnie usunąć nasionka , drobno pokroić . Czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli , dodać olej , posiekaną natkę i paprykę . Wymieszać dokładnie i na chwilę odstawić .
Kiełbasę zwyczajną ponacinać w poprzek (uważać żeby nie przeciąć) . Ser pokroić w kawałki grubości około 1 cm. , włożyć w nacięcia kiełbasy , tak by zbyt nie odstawał na zewnątrz .
Parówki obrać z folii , podzielić na trzy części i leciutko ponacinać w kilku miejscach (przeciąć tylko skórkę) . Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 1- 1,5 cm .
Pomidorki opłukać i usunąć szypułki .
Wszystkie rodzaje kiełbas smarujemy marynatą (najlepiej pędzlem) . Zwyczajną i mortadelę kładziemy bezpośrednio na grilu . Parówki nabijamy na wykałaczki do szaszłyków naprzemian z pomidorkami i też na grila .
Do tego np. sałatka z pekińskiej (w mojej galerii)
Papryczkę przekroić i dokładnie usunąć nasionka , drobno pokroić . Czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli , dodać olej , posiekaną natkę i paprykę . Wymieszać dokładnie i na chwilę odstawić .
Kiełbasę zwyczajną ponacinać w poprzek (uważać żeby nie przeciąć) . Ser pokroić w kawałki grubości około 1 cm. , włożyć w nacięcia kiełbasy , tak by zbyt nie odstawał na zewnątrz .
Parówki obrać z folii , podzielić na trzy części i leciutko ponacinać w kilku miejscach (przeciąć tylko skórkę) . Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 1- 1,5 cm .
Pomidorki opłukać i usunąć szypułki .
Wszystkie rodzaje kiełbas smarujemy marynatą (najlepiej pędzlem) . Zwyczajną i mortadelę kładziemy bezpośrednio na grilu . Parówki nabijamy na wykałaczki do szaszłyków naprzemian z pomidorkami i też na grila .
Do tego np. sałatka z pekińskiej (w mojej galerii)