bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

kiełbasiany mix z grila

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

dla każdego znajdzie się coś dobrego

kiełbasiany mix z grila

Składniki:

kiełbasiany mix z grila

 

  • mortadela
  • kiełbasa zwyczajna
  • parówki cienkie
  • żółty ser
  • pomidorki koktajlowe

 

  • Marynata :
  • pęczek natki pietruszki
  • papryczka chilii
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • 1/4 szkl. oleju

Sposób przygotowania:

kiełbasiany mix z grila
Marynata :
Papryczkę przekroić i dokładnie usunąć nasionka , drobno pokroić . Czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli , dodać olej , posiekaną natkę i paprykę . Wymieszać dokładnie i na chwilę odstawić .

Kiełbasę zwyczajną ponacinać w poprzek (uważać żeby nie przeciąć) . Ser pokroić w kawałki grubości około 1 cm. , włożyć w nacięcia kiełbasy , tak by zbyt nie odstawał na zewnątrz .
Parówki obrać z folii , podzielić na trzy części i leciutko ponacinać w kilku miejscach (przeciąć tylko skórkę) . Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 1- 1,5 cm .
Pomidorki opłukać i usunąć szypułki .
Wszystkie rodzaje kiełbas smarujemy marynatą (najlepiej pędzlem) . Zwyczajną i mortadelę kładziemy bezpośrednio na grilu . Parówki nabijamy na wykałaczki do szaszłyków naprzemian z pomidorkami i też na grila .

Do tego np. sałatka z pekińskiej (w mojej galerii)