rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kiełbaska z pirersi kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupełni nowy smak tradycyjnej piersi

Kiełbaska z pirersi kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiełbaska z pirersi kurczaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaska z pirersi kurczaka
Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy i dzielimy na dwie części.Każdą z połówek rozcinamy w poprzek(dłuższy bok tak aby powstał płat)lekko rozbijamy.Posypujemy solą i pieprzem.W ty czasie moczymy śliwki w gorącej wodzie,odcedzamy je. Płaty piersi kładziemy na folii spożywczej(przeźroczysta)tak aby utworzyć jeden duży kawałek(można też zrobić każdą pierś oddzielnie -będą dwie kiełbaski)na wierzch układamy śliwki i rolujemy wałek,zawijamy w folie.Mocno zawiązujemy końce. W szerokim garnku gotujemy wodę i do gotującej wkładamy kiełbaskę na ok 20min.Wyjmujemy z wody odwijamy z folii.Podajemy na ciepło lub na zimno.
Kiełbaska z pirersi kurczaka
Pierwsza czesc-czyli piers zawinięta w folię
Kiełbaska z pirersi kurczaka
Gotowa kiełbaska wyjęta z garnka i odwinięta z folii
Kiełbaska z pirersi kurczaka
Pokrojona kiełbaska w plastry gotowa do podania