Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Kiełbaski czosnkowe z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smakowite połączenie chrupiącej skórki i czosnku

Kiełbaski czosnkowe z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaski czosnkowe z grilla

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski czosnkowe z grilla
Kiełbaski (poza kaszanką) nacinamy z wierzchy w kratkę. Ząbek czosnku obieramy, kroimy w pół i nacieramy nim kiełbaski. Ewentualnie kroimy w drobną kostkę i wciskamy w kratkę. W miseczce mieszamy zioła, pieprz, paprykę oraz czosnek. Posypujemy kiełbaski (jeśli źle się rozprowadza delikatnie smarujemy oliwą) i odkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Opiekamy z obu stron na grillu.
Kiełbaski czosnkowe z grilla
Przyprawą obtaczamy kiełbaski wcześniej nacinając ich skórkę
Kiełbaski czosnkowe z grilla
W przyprawie maczamy też kaszanki (ewentualnie posypujemy)
Kiełbaski czosnkowe z grilla
Dokładnie przyprawione układamy na rozgrzanym grillu
Kiełbaski czosnkowe z grilla
Gdy skórka jest chrupiąca przekręcamy na drugą stronę

Tagi:

zioła