Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kiełbaski w beciku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Płaty ciasta rozetnij poprzecznie na pół .Każdy posmaruj cienką warstewką sosu.

Kiełbaski w beciku

Składniki:

Kiełbaski w beciku

 

  • Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 450 g
  • 8 małych kiełbasek
  • ostry sos np. chili
  • surowe żółtko
  • ziarenka sezamu

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w beciku
Płaty ciasta rozetnij poprzecznie na pół .Każdy posmaruj cienką warstewką sosu. Na nim po przekątnej ułóż kiełbaskę. Owiń ciastem. Mocno zlep rogi. Pakieciki ułóż na blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Posyp sezamem. Piecz ok 20 min w temp. 200 stopni.

Tagi:

ciasto sosy