dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Kiełbaski w cieście Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe w przygotowaniu i smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Kiełbaski w cieście Dominiki

Składniki:

Kiełbaski w cieście Dominiki

 

  • kilkanaście kiełbasek koktajlowych (krótkich)
  • 2 łyżki sezamu
  • opakowanie (45 dag) mrożonego ciasta francuskiego
  • żółtko

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście Dominiki
Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na paseczki około 3-4 cm szerokości. Kiełbaski ponacinaj z jednej strony na krzyż. Każdą kiełbaskę owiń w ciasto. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko lekko roztrzep, posmaruj ciasto z wierzchu, posyp sezamem. Kiełbaski wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni. Piecz na złoty kolor około 10 minut. Podawaj na przykład z pomidorami lub ketchupem.

Tagi:

ciasto