jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kiełkowe pesto do kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Gotowe możemy przełożyć do słoika i tak przechowywać kilka dni. Pysznie smakuje po prostu na kanapkę.

Kiełkowe pesto do kanapki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kiełkowe pesto do kanapki

 

  • Składniki:
  • 1,5 szklanki kiełek ( u mnie z rzodkiewki i brokułów),
  • 3/4 szklanki słonecznika,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • 1 łyżka soku z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Kiełkowe pesto do kanapki
.Słonecznik odpakowujemy i wysypujemy na patelnie. Delikatnie rumienimy go na suchej patelni. Gotowy studzimy przed dalszym użyciem.Do garnka (nie dużego) przekładamy kiełki. Dodajemy do nich przygotowany słonecznik, olej oraz pokrojony w plasterki czosnek. Miksujemy całość dokładnie. Na koniec wciskamy sok z cytryny oraz doprawiamy do smaku. Pesto ponownie miksujemy.
Kiełkowe pesto do kanapki
Przygotowane składniki miksujemy na jednolita masę.