Sposób przygotowania:
Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami
Plaster szynki wieprzowej przekroić tworząc kieszonkę. Obsypać przyprawami, również w środku, natrzeć olejem i octem. Odstawić do lodówki na godzinę.
Pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić solą i pieprzem. Kieszonkę w szynce nadziać pieczarkami i pietruszką. Oprószyć mąką.
Cebulę zeszklić w rondelku, włożyć szynkę i obsmażyć z obu stron. Całość podlać wrzątkiem tak żeby zakrył mięso. Przykryć i dusić około 45 minut, do miękkości mięsa. Smacznego :)
Pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić solą i pieprzem. Kieszonkę w szynce nadziać pieczarkami i pietruszką. Oprószyć mąką.
Cebulę zeszklić w rondelku, włożyć szynkę i obsmażyć z obu stron. Całość podlać wrzątkiem tak żeby zakrył mięso. Przykryć i dusić około 45 minut, do miękkości mięsa. Smacznego :)