Sposób przygotowania:
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Czosnek przecisnąć przez praskę. Oliwę połączyć z czosnkiem i przyprawami. Wymieszać.
Piersi naciąć pośrodku tak, aby nie przeciąć mięsa do końca. Wysmarować marynatą na zewnątrz i środku. Pieczarki pokroić w kostkę. Przyprawić. Udusić na maśle.
Do ostudzonych pieczarek dodać starty ser i posiekany szczypiorek. Wymieszać.
Powstałym farszem wypełnić środki piersi (nacięte miejsca). Spiąć wykałaczkami. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni najpierw przykryte folią aluminiową.
Po 30 minutach zdjąć folię. Piec aż mięso będzie miękkie. Podawać najlepiej na gorąco.
Piersi naciąć pośrodku tak, aby nie przeciąć mięsa do końca. Wysmarować marynatą na zewnątrz i środku. Pieczarki pokroić w kostkę. Przyprawić. Udusić na maśle.
Do ostudzonych pieczarek dodać starty ser i posiekany szczypiorek. Wymieszać.
Powstałym farszem wypełnić środki piersi (nacięte miejsca). Spiąć wykałaczkami. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni najpierw przykryte folią aluminiową.
Po 30 minutach zdjąć folię. Piec aż mięso będzie miękkie. Podawać najlepiej na gorąco.