Glutamatowi mówimy stanowczo NIE! Dla mnie vegeta i podobne ulepszacze smaku to w kuchni absolutne tabu ! Ten czosnek granulowany można zastąpić świerzym. Poza tym dobry przepis :)
Glutamatowi mówimy stanowczo NIE! Dla mnie vegeta i podobne ulepszacze smaku to w kuchni absolutne tabu ! Ten czosnek granulowany można zastąpić świerzym. Poza tym dobry przepis :)
Glutamatowi mówimy stanowczo NIE! Dla mnie vegeta i podobne ulepszacze smaku to w kuchni absolutne tabu ! Ten czosnek granulowany można zastąpić świerzym. Poza tym dobry przepis :)
Rzecz gustu. Na portalu jest miejsce dla różnych sposobów gotowania i różnych składników. Zapach surowego, świeżego (nie świerzego) czosnku jest dla mnie w tej potrawie zbyt intensywny, dlatego używam granulowanego. Czytający moje przepisy zauważy, że ograniczam przyprawy do minimum,używam ich tam, gdzie są konieczne! Pozdrawiam!
[quote nick=montajka]Glutamatowi mówimy stanowczo NIE! Dla mnie vegeta i podobne ulepszacze smaku to w kuchni absolutne tabu ! Ten czosnek granulowany można zastąpić świerzym. Poza tym dobry przepis :) [/quote]
Rzecz gustu. Na portalu jest miejsce dla różnych sposobów gotowania i różnych składników. Zapach surowego, świeżego (nie świerzego) czosnku jest dla mnie w tej potrawie zbyt intensywny, dlatego używam granulowanego. Czytający moje przepisy zauważy, że ograniczam przyprawy do minimum,używam ich tam, gdzie są konieczne! Pozdrawiam!
jedyna krytyka to sztuczne przyprawy,
vegeta to przede wszystkim chemiczny "dosmaczacz"
zeby swiezy czosnek nie byl tak intensywny trzba go drobno pokroic a nie wyciskac przez praske
[quote nick=albertynka]jedyna krytyka to sztuczne przyprawy,
vegeta to przede wszystkim chemiczny "dosmaczacz"[/quote]
zeby swiezy czosnek nie byl tak intensywny trzba go drobno pokroic a nie wyciskac przez praske
Czy zamiast smażyć w panierce można je upiec w piekarniku? Zdrowiej ^^
Nie wiem,nie próbowałam, ale myślę, że jednak będzie to całkiem inna potrawa. Ja smażę na dobrej patelni z małą ilością oliwy z oliwek i masła.
Pozdrawiam!
[quote nick=Monisisko94]Czy zamiast smażyć w panierce można je upiec w piekarniku? Zdrowiej ^^[/quote]
Nie wiem,nie próbowałam, ale myślę, że jednak będzie to całkiem inna potrawa. Ja smażę na dobrej patelni z małą ilością oliwy z oliwek i masła.
Pozdrawiam!
montajka
Henia
Rzecz gustu. Na portalu jest miejsce dla różnych sposobów gotowania i różnych składników. Zapach surowego, świeżego (nie świerzego) czosnku jest dla mnie w tej potrawie zbyt intensywny, dlatego używam granulowanego. Czytający moje przepisy zauważy, że ograniczam przyprawy do minimum,używam ich tam, gdzie są konieczne! Pozdrawiam!
albertynka
vegeta to przede wszystkim chemiczny "dosmaczacz"
albertynka
zeby swiezy czosnek nie byl tak intensywny trzba go drobno pokroic a nie wyciskac przez praske
Monisisko94
Henia
Nie wiem,nie próbowałam, ale myślę, że jednak będzie to całkiem inna potrawa. Ja smażę na dobrej patelni z małą ilością oliwy z oliwek i masła.
Pozdrawiam!