Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Kisiel malinowo-jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Domowy kisiel przygotujesz w kilka chwil, a jest o niebo lepszy niż ten ze sklepu, polecam przygotować go z letnimi owocami.

Kisiel malinowo-jagodowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kisiel malinowo-jagodowy

 

Sposób przygotowania:

Kisiel malinowo-jagodowy
Owoce myjemy i przekładamy je do garnka. Zalewamy je wodą (1 szklankę), dodajemy cukier i sok z cytryny. Wstawiamy na wolny ogień i gotujemy do momentu aż owoce będą się rozpadać, od czasu do czasu należy je zamieszać. Gdy owoce będą się rozpadały to cały czas mieszając wlewamy mąkę ziemniaczaną rozrobioną w pozostałej wodzie (1/2 szklanki). Całość zagotowujemy i gotujemy jeszcze przez 1 minutę. Kisiel przelewamy do szklaneczek i od razu podajemy. Ozdabiamy owocami lub kleksem bitej śmietany. Życzę smacznego :)
Kisiel malinowo-jagodowy
Owoce myjemy i przekładamy je do garnka. Zalewamy je wodą.
Kisiel malinowo-jagodowy
Gdy owoce będą się rozpadały to cały czas mieszając wlewamy mąkę ziemniaczaną rozrobioną w pozostałej wodzie .