olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Kisiel pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

o wiele lepszy niż ten sklepowy! a jakże prosty!

Kisiel pomarańczowy

Składniki:

Kisiel pomarańczowy

 

  • 50g cukru
  • 40g skórki pomarańczowej
  • 30-40g mąki ziemniacznej
  • 1 1/2 szkl. wody
  • 1szkl. soku pomarańczowego
  • sok z ytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Kisiel pomarańczowy
2/3 szklanki wody zagoować ze startą skórką pomarańczową i cukrem. Pozostałą wodę wymieszać z mąką ziemniaczaną, wlać do gorącej wody, zagptpwać mieszając. Następnie wymieszać z sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Kompotierki opłukać zimną wodą, wlać kisiel i pozostawić do zastudzenia.