magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Kisiel z czarnych porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny owocowy kisiel, najlepszy na podwieczorek.

Kisiel z czarnych porzeczek

Składniki:

Kisiel z czarnych porzeczek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kisiel z czarnych porzeczek
Przebrać porzeczki, dobrze je opłukać oraz oddzielić szypułki. Do wrzątku włożyć porzeczki, zagotować je pare razy i przetrzeć gorące przez sito. Do tego dodać cukier i podgrzać. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić zimną wodą, dokładnie wymącić i wlać do gorącego przecieru, mieszać do zagotowania. Gorący kisiel wlać do salaterki, którą poprzednio należy polać zimną przegotowaną wodą i ostudzić.