Sposób przygotowania:
Pasztet z fasoli mung
Fasolę mung pozostawić w wodzie na noc, a kolejnego dnia wymienić wodę na świeżą i ugotować do miękkości. Po odcedzeniu ubić ją na puree.
Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kaszę jaglaną ugotować, a słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Do puree z fasoli dodać jajka, podsmażone warzywa, kaszę jaglaną oraz słonecznik i kurkumę i całość zblendować. Masę jeszcze doprawić solą i pieprzem i przełożyć do małej keksówki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kaszę jaglaną ugotować, a słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Do puree z fasoli dodać jajka, podsmażone warzywa, kaszę jaglaną oraz słonecznik i kurkumę i całość zblendować. Masę jeszcze doprawić solą i pieprzem i przełożyć do małej keksówki.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.