Sposób przygotowania:
Kisiel gruszkowy
Do garnka wlewamy wodę(1,4 szklanki zostawiamy do mąki) i stawiamy na gaz. Wodę zagotowujemy razem z cukrem a w międzyczasie myjemy, obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych gruszki.
Gruszki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do gotującej się wody, gotujemy do momentu aż gruszki są miękkie.W zimnej wodzie rozprowadzany mąkę.
Do gruszek dodajemy kwasek cytrynowy, chwilę gotujemy a następnie wodę z mąką i zagotowujemy. Gotujemy przez chwilę.
Gruszki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do gotującej się wody, gotujemy do momentu aż gruszki są miękkie.W zimnej wodzie rozprowadzany mąkę.
Do gruszek dodajemy kwasek cytrynowy, chwilę gotujemy a następnie wodę z mąką i zagotowujemy. Gotujemy przez chwilę.