aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Serowiec z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Wspaniały serniczek z lubianym przez większość owocem- jabłkiem :)

Serowiec z jabłkami

Składniki:

Serowiec z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Serowiec z jabłkami
Ciasto: Z mąki pszennej, cukru, żółtek, margaryny, śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 równe części, jedną wyłożyć do formy 25/36 a drugą zamrozić. Ser: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i żółtkami. Dodać zmielony dwa razy ser a na samym końcu pianę ubitą z białek. Ser wykładamy na ciasto i układamy na nim małe ćwiartki jabłek (obrane) jedna obok drugiej. Piana: Białka ubić z cukrem dodać kisiel w proszku pod koniec ubijania, wylać pianę na jabłka i zetrzeć na dużej tarce na nią drugą połowę ciasta. Piec do 45 minut w 180 stopniach.